Mobil Güvenlik dikkat çekiyor

Temmuz ayı, mobil güvenlik alanındaki girişimler açısından iyi bir ay oldu. Geçtiğimiz hafta Google, Google Apps için gelişmiş mobil cihaz yönetim özelliklerini duyurdu. Aralarında gelişmiş şifreleme kullanımından kullanıcı adı ve

Screen Shot 2013-12-05 at 1.07.17 PM

Temmuz ayı, mobil güvenlik alanındaki girişimler açısından iyi bir ay oldu.

Geçtiğimiz hafta Google, Google Apps için gelişmiş mobil cihaz yönetim özelliklerini duyurdu. Aralarında gelişmiş şifreleme kullanımından kullanıcı adı ve şifre girişlerde kontrol değişikliklerine kadar pek çok özellik içeriyor.

 

Temmuz’un ilk haftasında Blackberry üreticisi Research In Motion da Blackberry Enterprise Server (BES) yazılımını güncelleyerek kurumsal ve bireysel kullanıma göre cihaz yönetiminde güvenlik özelliklerinin farklılaştırılmasına olanak sağladı. Yeni değişiklik kurumsal bilgilerin uzaktan cihazdan silinmesi özelliğinide içeriyor.

Pekçok akıllı telefon üreticisi ve kurumsal karar verici günümüze kadar internet üzerinden gelen güvenlik tehditlerinin bilgisayarlar ile sınırlı olduğunu şeklinde davrandılar. Bu durum halen geçerli olmakla birlikte geçmişe göre yüksek hızlı internet bağlantı olanağı sunan, daha yetenekli akıllı telefonlar mobil güvenlik konusunu ön plana çıkarıyor.

Mobil Cihazınız Casus mu?

Eğer bilgisayarları hayatımızda yeni bir teknoloji olarak düşünürsek cep telefonları çok çok daha yeni bir teknolojidir. Son 20-30 yılı bilgisayarları nasıl güvenli hale getirebiliriz diye düşünerek geçirmiş olmamıza rağmen mobil

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.