İpucu: Online Oyun Profilinizi Koruyun

Bilgisayar oyunları on yıllardır hayatımızda. Gelişen teknoloji ile birlikte oyun tarzları ve şekilleri de yıllar içinde gelişiyor ve değişiyor. İlk başlarda tek kişilik bir bilgisayar aktivitesi olan oyunlar zaman içerisinde

Bilgisayar oyunları on yıllardır hayatımızda. Gelişen teknoloji ile birlikte oyun tarzları ve şekilleri de yıllar içinde gelişiyor ve değişiyor. İlk başlarda tek kişilik bir bilgisayar aktivitesi olan oyunlar zaman içerisinde çok kullanıcılı deneyimlere dönüştü. Çoklu platform desteği ile dünyanın dört bir yanından oyuncuların katıldığı oyunlar ile oyuncular bambaşka bir gerçeklik içini giriyorlar. Tüm bunlarla birlikte artık hemen hemen tüm oyunlarda Internet bağlantısı olduğu için oyuncuların oyun oynarken bilgisayarlarını koruması çok önemli bir konu haline geldi. Bu nedenle online oyun profilinizi korumanız için 5 önemli ipucu hazırladık.

1. Linklere Tıklamayın!

Çok kişili oynanabilir oyunlar katılımcıların oyuna dahil olabilmesi için Internet kullanmaktadır ve bu sizin de bidiğiniz gibi istenmeyen bir takım problemlere neden olabilir. Tıpkı her hangi bir web sitesi gibi oyun siteleri de saldırganların hiç şüphe duymayan kurbanlarını bekledikleri tuzaklarla dolu olabilir. Pek çok site oyuncularının iletişim kurabilmesi için hızlı mesajlaşma veya eposta kullanmaktadır. Ancak bu sohbet sistemleri ciddi tehlikeler barındırıyor olabilir. Asla diğer kullanıcılardan gelen dosya eklentilerini ve linkleri açmayın çünkü zararlı içeriğe sahip olabilirler. Aynı şekilde hiç bir yeni yazılımı doğruluğunu kontrol etmeden indirmeyin. Bu yazılımlar sisteminize zarar verebilir.

2. Kendinizi Koruyun

Takma ad kullanın: kesinlikle gerçek adınızı veya adresinizi kullanmayın. Ayrıca sohbet özelliğini sadece yakın arkadaşlarınızla kullanacak şekilde kısıtlayabilirsiniz.

3. Güçlü Şifreler Kullanın

Güçlü şifre kullanmanın önemini ne kadar anlatsak azdır. Her zaman güvenilir ve korumalı bir kablosuz bir ağa bağlı olduğunuzdan emin olun. Eğer dışarda iseniz VPN kullanmayı tercih edin. Böylece verileriniz güvende olur. Ayrıca her bir site için zor tahmin edilebilir ve başka yerde kullanmadığınız şifreler kullanmaya özen gösterin. Eğer bir sitedeki verileriniz bir şekilde ele geçirilirse son isteyeceğiniz şey saldırganların aynı şifreler ile diğer web sayflarındaki kişisel bilgilerine erişmeleridir.

4. Sadece Resmi Kanalları Kullanın

Oyun içi problemlerle ilgili olarak sadece resmi siteyi ve resmi destek kanallarını kullanın. Sahtekarlar genellikle size zararlı yazılım yükletmek, şifrenizi öğrenmek için online karakterinizi silmek/engellemek gibi tehditlerde bulunurlar. Bunu yaparken kendilerini oyunun yöneticisi olarak tanıtırlar. Bu tür iddiaları oyunun web sitesine ve destek bölümüne girerek kontrol edin.

5. Anti-virüs Kullanın

Yapacağınız en önemli şey anti virüs yazılımı kullanmaktır. Kaspersky Internet Security 2014 en yeni zararlı yazılımlara ve Internet tehditlerine karşı koruma sağlar. Siz ve aile bireyleriniz online iken içinizin rahat olmasına imkan sunar.

Bu ipuçlarını kullandığınız sürece online oyunlara erişirken çok daha güvende olacaksınız. O halde neden bekliyorsunuz. Haydi oyuna!

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.