Yeşil Fil Kaspersky’e Katıldı

Yeni çalışanımız Green Elephant ile tanışın. Ya da daha resmi adıyla Triumphant Elephant /Eléphant de triomphe. Salvador Dali’nin orijinal fil heykeli. Kaspersky Lab bu heykeli Şubat ayında satın aldı ancak

Yeni çalışanımız Green Elephant ile tanışın. Ya da daha resmi adıyla Triumphant Elephant /Eléphant de triomphe. Salvador Dali’nin orijinal fil heykeli. Kaspersky Lab bu heykeli Şubat ayında satın aldı ancak Londra’dan Moskova’ya gelmesi önemli bir sanat eserinin ithalatından kaynaklanan pek çok işlemden ötürü iki ay sürdü.

Sonunda tüm sorunlar giderildi ve Fil başarıyla (doğal olarak, başka seçenek yoktu) herkesin beğenisine sunulmak üzere Moskova ofisimizin lobisindeki yerini aldı.

Fotoğrafın daha büyük halini görmek için tıklayın

265 cm boyuyla ziyaretçilerin bu uzun bacaklı fil arkadaşı veya sırtındaki trompet çalan meleği görmemeleri mümkün değil. İşte fotoğrafı:

dali-elephant-kaspersky-2

Bu eğilmiş insanların ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyelim, telefonları ile bu fotoğraftaki imzayı çekiyorlar:dali-elephant-kaspersky-3

Yeni çalışanımız Fil ile tanışın. Şaka yapmıyoruz! Salvador Dali’nin bu ünlü heykeli Moskova ofisinin lobisinde Kaspersky ekibine ilham verecek.

Filimiz Dali tarafından satılmak üzere yapılanlardan dördüncüsü. Ayrıca altı tane de provalar ve kişisel kullanım (burada sanat eleştirileri Fransızca oluyor épreuves d’artiste ve épreuves de fonderie) için var. Fil aslında bronzdan yapılmış ancak üzerindeki katman ona Kaspersky Lab’ın kurumsal rengi ile mükemmel uyumda olan zümrüt yeşili rengini vermiş. Ayrıca filler Dali için her zaman geleceğin (aynı zamanda zafer ve başarının) sembolü olmuştur. Kaspersky ekibi de Filin getireceği şans ve ilhamı iyi yönde kullanacaktır.

İlhamdan bahsetmişken, yeni arkadaşımız kutusunu açıp monte etmeye başlamamızla birlikte işine başlamış gözüküyor. Cumartesi günü olmasına rağmen kaç tane çalışanın izlediğine ve fotoğraf çektiğine dikkat ettiniz mi?dali-elephant-kaspersky-4

İnsanları merakları için yargılayamayız, Fil’i buraya getirmek bile zorlu bir mühendislik çalışmasıydı. Bu seyahat için özel bir ahşap kutu hazırlandı. İçine önlem olarak çarpma ve sallanmaya karşı detektörler yerleştirildi. Kutu Rusya gümrüklerinin depolarına giren en büyük kutulardan biri olduğu için özel yükleme ekipmanları ile taşındı. Tüm bunlardan sonra onu ofisimizin kapılarından sokmak bile ayrı bir zorluktu!

Artık hepsi geride kaldı ve Fil, Kaspersky’deki günlük rutin hayatına başladı. Merak ediyorsanız bizi ziyaret edip kendi gözünüzle görebilirsiniz.

dali-elephant-kaspersky-9

Heartbleed Bize Ne Öğretti?

Blog yazılarındaki amacımız sadece zararlı yazılımları ve güvenlik açıklarını analiz etmek, en son güvenlik tehditlerinden bahsetmek değil. Amacımız aynı zamanda kullanıcılara nasıl kendi güvenliklerini inşa edebileceklerini açıklamak ve onları eğitmek.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.