Türkiye’de Şirketlerin %49’u Finansal İşlemlerde Fazladan Koruma İçin Yatırıma Hazır

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen bir ankete göre dünya genelinde kendi altyapılarında kurulu bir yazılım kullanan şirketlerin % 53’ü finansal işlemleri korumak için özel olarak tasarlanmış

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen bir ankete göre dünya genelinde kendi altyapılarında kurulu bir yazılım kullanan şirketlerin % 53’ü finansal işlemleri korumak için özel olarak tasarlanmış yazılımlara yatırım yapmaya hazır görülüyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 49.

Kaspersky Lab’ın anketine göre finansal işlemlerin güvenliği şirketler için yüksek öncelik taşımaya devam ediyor. Şirketlerin üçte biri (%34) bu bilgiler için koruma kullanmanın önümüzdeki yılın en önemli üç BT yönetimi önceliğinden biri olacağını söylüyor. Dünyada katılımcıların neredeyse yafinancial-protection-540x334rısı ise şirketlerinin finansal işlemler için daha fazla güvenliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Türkiye’de bu oran yüzde 55’e çıkıyor.

Daha büyük şirketlerin en iyi güvenlik teknolojilerine yatırım yapmaya daha istekli olduğu görülüyor: Dünyada ve Türkiye’de 5.000’den fazla çalışanı bulunan şirketlerin %64’ü birinci sınıf bir güvenlik hizmetine yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtiyor, ancak küçük şirketlerde bu oran %48.

Korkular gerçeğe dönüştü, ödeme verileri çalındı

Ankette ayrıca siber suçluların şirketlerden ne sıklıkta finansal veri çaldığı da belirtiliyor; siber saldırılarda verilerini kaybeden şirketlerin dünya çapında %33’ü, Türkiye’de ise yüzde 36’sı ödeme verilerinin çalındığını itiraf etmiş. Türkiye’deki katılımcıların %42’si bunun kaybedilebilecek muhtemelen en kötü veri türü olduğunu düşünmekte. Korkuları gerçeğe dönüşmüş. Kaspersky Lab uzmanları yakın zamanda, dolandırıcıların müşterilerinin finansal verilerini ele geçirdiği ve sadece bir haftalık bir süre zarfında bankadaki hesaplardan yarım milyon Euro’dan fazla para çaldığı büyük bir Avrupa bankasının müşterilerini hedefleyen bir dolandırıcılık kampanyası keşfetti.

Günümüzde şirketler için ayrıca çok platformlu korumanın göz önünde bulundurulması da önemli. Ankete göre dünyada şirketlerin %43’ü, Türkiye özelinde ise yüzde 51’i mobil cihazlarda hassas işlemler gerçekleştirmek istemekte.

Kaspersky Lab Dolandırıcılık Önleme Bölümü Dünya Başkanı Ross Hogan şunları söyledi: “Müşteriler ödemelerini korumak için yatırım yapmaya istekli olmakla birlikte anketimizde de görülen, çalınan finansal veri miktarının büyüklüğü, etkili bir korumanın neden yatırım yapmaya değer olduğunu gösteren bir diğer neden. Finansal hizmet sağlayıcıları, etkinliği en üst düzeye çıkartacak ve kullanıcı deneyimini optimum hale getirecek proaktif bir dolandırıcılık koruması sağlayan entegre güvenlik çözümleri uygulamalı. Bu koruma katmanları, finans hizmetleri sağlayıcılarının sadece veri ihlallerinden kaynaklanan para ve itibar kaybını önlemesine değil, aynı zamanda bir fark yaratıcı olarak yeni müşteriler edinmelerine ve mevcut müşterilerine yüksek marjlı ek hizmetler sunarak fazladan gelir elde etmesine de olanak tanıyacak.”

Kaspersky’den çözüm var

Bu tür bir koruma sağlamak adına Kaspersky Lab, finans ve e-ticaret şirketleri için Kaspersky Fraud Prevention platformunu geliştirdi. Windows-, Mac-, iOS-, Android-tabanlı cihaz veya Windows Phone, cihaz tipinden bağımsız olarak müşterilerin kullandığı her cihazı koruyabilir ve şirketin altyapısındaki yasadışı işlemleri algılayabilir. Buna ek olarak platform, finans hizmetleri şirketlerinin Kaspersky Lab’ın gelişmiş teknolojilerinin desteğiyle kendi mobil uygulamalarında siber dolandırıcılara karşı güçlü bir defans geliştirmesine olanak tanıyan bilgi hizmetleri ve araçlar içerir.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.