Ocak Ayı Yazıları

Online güvenliğinizi yönetmek için Kaspersky Lab tarafından sağlanan yararlı ipuçları ve ilginç güvenlik haberleri ile bir ay daha geçti. Ocak ayında yayınladığımız yazılardan en iyilerini hiç bir şey gözünüzden kaçmasın

Online güvenliğinizi yönetmek için Kaspersky Lab tarafından sağlanan yararlı ipuçları ve ilginç güvenlik haberleri ile bir ay daha geçti. Ocak ayında yayınladığımız yazılardan en iyilerini hiç bir şey gözünüzden kaçmasın diye sizler için derledik. Microsoft tarafındaki illegal yazılımların tespitinden, online yaşamınızı yönetmek ve kendinizi potansiyel siber saldırılardan korumanızı sağlayacak en önemli konulara kadar hepsinin üzerinden tekrar geçiyoruz.

Bitcoin Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey Burada (Ama Sormaya Korkuyoruz)

Bitcoin son dönemlerde popülerlik kazanan kriptolu bir parabirimi. Artık online satıcılar ödeme için Bitcoin kabul ediyorlar. Ancak diğer yandan, Bitcoin siber suç aktiviteleri için varsayılan alternatif haline gelmiş durumda. Özetle, eğer siz de Bitcoin çılgınlığının bir parçası olmaya karar verdiyseniz yapacağınız online işlemlerde mutlaka Bitcoin Güvenlik Kılavuzunda belirtildiği şekilde güvenlik prensiplerine uygun olarak hareket etmeyi unutmayın.

XP. Destek Bittikten Sonra Hayat Var mı?

Microsoft 8 Nisan tarihinde sevilen Windows XP işletimine verdiği desteği resmi olarak sonlandıracak. Bu işletim sisteminin desteğinin bitmesiyle birlikte kullanıcılarımızdan Kaspersky güvenlik ürünlerine ne olacağı ile ilgili sorular gelmeye başladı. İçiniz rahat olsun, Kaspersky Lab destek sağlamaya devam edecek. Son kullanıcı ürünlerimizin mevcut sürümleri ve en az iki jenerasyon daha XP platformuna kurulabilecek ve düzgün bir şekilde çalışmaya devam edecek.

Adım-Adım: Eğer telefonunuz otobüste çalınırsa ne yapmalısınız? 

Eğer telefonunuz çalınırsa Kaspersky Internet Security for Android hırsızı bulmanıza yardımcı olabilir. Adım-adım direktifler ile bu özelliği nasıl etkinleştirebileceğinizi ve cihazınızı hırsızlık-koruması ayarları ile nasıl koruyabileceğinizi gösteriyoruz.

Kaspersky Lab’ın Kaspersky Internet Security ürünü bağımsız araştırma laboratuvarı AV-Comparatives tarafından verilen ‘Yılın ürünü’ ödülünü kazandı.

RAM Kazıyıcılar ve Diğer Satış Noktası Zararlı Yazılımları

Geçenlerde gerçekleşen Target veri hırsızlığına PoS zararlı yazılımı neden oldu. Saldırganlar kart okuyuculara ve yazar kasalara özel hazırlanmış bir zararlı yazılım yüklediler. Bu sayede kriptolu RAM verilerini kazıyarak kredi kartı numaraları, kullanıcı adları, adresler, güvenlik kodları ve diğer ödeme kartı bilgilerini filtreleyerek ele geçirdiler. Gelecekteki PoS zararlı yazılımlarına karşı kendinizi nasıl koruyacaksınız? Haberleri izleyin, hesabınızı kontrol edin ve eğer ihtiyaç duyarsanız kartınızı yenileyin.

Kaspersky Internet Security ‘Yılın Ürünü’ oldu

Kaspersky Lab’ın amiral gemisi ve kullanıcısı ürünü Kaspersky Internet Security, 2013 boyunca sürekli sergilediği en iyi sonuçlar sayesinde bağımsız test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından ‘Yılın Ürünü’ olarak seçildi. Katılan 22 ürün arasında Kaspersky Lab’ın çözümü tüm testlerden en iyi Advanced+ derecesi alan tek ürün oldu.

Yasal Olmayan Yazılımların İşaretleri

Destek uzmanımız Rodion Nagornov yasal olmayan antivirüs yazılımı sahtekarlığına kurban olmaktan nasıl kurtulacağınızı anlatıyor. Korsan bir aktivasyon kodu ile Kaspersky Ürününü etkinleştirmeyi denediğinizde sistem sizi geçersiz kod kullandığınız konusunda uyarır. Yapmanız gereken en doğru şey lisanslarınızı yetkili iş ortaklarından satın almaktır. Resmi web sitemizde Kaspersky Lab iş ortaklarınızın listesini bulabilirsiniz.

As soon as you try to activate a Kaspersky Ürünü with a pirated code, the software will inform you it is invalid. Your safest bet is to buy licenses from our authorized partners. On the official website, you will find the list of Kaspersky Lab partners in your region: https://www.kaspersky.com/tr/partners

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.