Mac Bilgisayarınız İçin Koruma: Tıpkı Monaco’da Görüldüğü Gibi

Monaco yüksek hayat standartları için bir semboldür. Monte-Carlo’da biraz zaman harcadığınızda neden dünyanın en zengin insanlarının tercihi olduğunu ve Formula-1 Grand Prix’sine ev sahipliği yaptığını anlarsınız. Bu nedenle Apple kullanıcıları

Monaco yüksek hayat standartları için bir semboldür. Monte-Carlo’da biraz zaman harcadığınızda neden dünyanın en zengin insanlarının tercihi olduğunu ve Formula-1 Grand Prix’sine ev sahipliği yaptığını anlarsınız. Bu nedenle Apple kullanıcıları için yeni premium ürünümüz olan  Kaspersky Internet Security for Mac ‘i böyle konumlandırdık.

Apple bilgisayarlar uzun zamandır yüksek-seviye ürünler olarak değerlendirildi. Ancak pazar payı Windows’dan oldukça düşüktü ve bu durum zararlı yazılım üretenler için onu bir hedef olmaktan uzak tutuyordu. Virüslerden arınmış olması geçtiğimi on yılda Mac reklam kampanyalarının temel promosyonlarından biriydi ve pek çok kullanıcı halen böyle olduğuna inanıyor. Ancak bu durum Mac bilgisayarlar ucuzlamaya ve popülerleşmeye başladıkça dramatik olarak değişti. Artık Apple ürünleri siber suçluların hedefi haline gelmeye başladı.

Mac OS’un tamamen güvenli olduğu mitini yıkmanın ve Apple kullanıcılarının ciddi bir koruma çözümüne ihtiyacı olduğunu duyurmanın zamanı geldi. Peki biz neden bu geleneksel Monaco yöntemini ve yat kullanmayı seçtik. Ferrari bayrakları ile süslenmiş yatımız Jeremy Clarkson’un yatının hemen yanında duruyor.

Yeni ürünümüzü gören ilk kişiler  (Fransa, ABD, Japonya, Avustralya, İspanya, Polanya, Malezya ve Rusya gibi) dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler ve bloggerlardı. Onlar için denizde beklenmeyen maceraları, yarış arabalarının motor sesleri, Mac tehditleri ve korunma yollarını içeren zengin bir prezantasyon hazırladık. Kaspersky Lab ve Kaspersky Internet Security for Mac zararlı yazılım analisti Vicente Diaz ile KAV/KIS geliştirme grup lideri Vartan Minasyan tehditlere genel bakış prezantasyonunu gerçekleştirdi.  Kaspersky Lab Avrupa iş operasyonları direktörü Alexander Moiseev ise Kaspersky Lab ile Ferrari arasında yeni kurulan iş ortaklığından bahsetti.

Vincente Diaz gazetecilere Mac için yazılan ilk büyük botnet olan FlashBack Truva atını anlattı. Bu botnet 30 yıl önce Rusya kaynaklı olarak yazılmıştı ve en çok etkilediği kullanıcılar ABD’li idi. Ayrıca bir Truva atının kurbanının Mac bilgisayarından nasıl ekran görüntüleri aldığını ve bu resimleri suçlulara nasıl gönderdiğinin demosunu yaptı. Burada anlatılmaya çalışan Mac OS’un “sihirli bir güvenliğe” sahip olmadığ ve suçluların Mac bilgisayarları kendi çıkarları için kullanmak amacıyla ele geçirebildikleriydi.

Vartan ise Mac kullanıcıların güvenlik konularından bi-haber olduğunu ve sadece %17’sinin güvenlik önlemi aldığına dikkat çekti. Ayrıca Kaspersky Internet Security for Mac ile birlikte gelen, web ve dosya antivirüs koruması, sanal klavye, oltalama ( phishing ) koruması ve ebeveyn kontrolü özelliklerinden bahsetti.

Oltalama siteleri ve sosyal ağ dolandırıcılıkları platform bağımsız tehditlerdir ve özellikle deneyimsiz kullanıcılar için tehdit oluşturur. Bu nedenle hangi platforumun kullanıldığından bağımsız olarak koruma gerektirir.

Şüpheci Mac kullanıcları bile Vincente ve Vartan’ın ikna edici prezantasyonlarından sonra Mac güvenliği konusunda değişen bakış açılarından memnun olduklarını belirttiler. Biz Kaspersky Lab olarak tüm Mac kullanıcıların onlara katılmaya davet ediyoruz. Modern Internet tehditleri çok çeşitli ve yüksek miktarda. Bu nedenle hangi platform kullanılırsa kullanılsın koruma altında olmaktan zarar gelmeyeceğini bilmek gerekiyor.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.