Kaspersky OS

Kaspersky Lab Kendi İşletim Sistemini mi Geliştiriyor? Dedikoduları Teyit Ediyor ve Spekülasyonlara Son Veriyoruz! Taşımacılık, enerji santralları, elektrik şebekeleri, imalat sanayi.. Tüm bu kritik altyapılar kendilerine özel endüstrilyel kontrol sistemleri

Kaspersky Lab Kendi İşletim Sistemini mi Geliştiriyor? Dedikoduları Teyit Ediyor ve Spekülasyonlara Son Veriyoruz!

Taşımacılık, enerji santralları, elektrik şebekeleri, imalat sanayi.. Tüm bu kritik altyapılar kendilerine özel endüstrilyel kontrol sistemleri (ICS) üzerinde çalışır. Bunlardaki zayıflıklar dünya ekonomisinin istikrarını ve insan türünün güvenliğini tehdit eder. Biz ICS için adanmış bir işletim sistemi geliştirmeye kendimize görev edindik, detayları burada: Daha fazla bilgi.

Bizim sistemimiz bu özel görevi yerine getirmek için geliştirildi ve son derece özelleştirildi. Dizayn gereği arka planda hiç bir belirsiz aktivite barındırmayacak bir yazılım geliştirmenin metodları üzerinde çalışıyoruz. En önemli nokta: üçüncü parti kodların çalışıtırılmasının imkansız olması, sisteme izinsiz giriş yapılamaması ve işletim sistemi üzerinde izinsiz uygulamaların çalıştırılamaması. Bu ikisi ispatlanabilir ve test edilebilir durumda.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.