Hacker ne demektir?

Hacker ne demektir? Hacker ibaresi ilk başlarda çok iyi programcılar için kullanılırdı. Bugün ise bir bilgisayardaki güvenlik açıklarını kullanarak o bilgisayara izinsiz giriş yapan kişiler için bu terim kullanılıyor. Bunu

Hacker ne demektir?

Hacker ibaresi ilk başlarda çok iyi programcılar için kullanılırdı. Bugün ise bir bilgisayardaki güvenlik açıklarını kullanarak o bilgisayara izinsiz giriş yapan kişiler için bu terim kullanılıyor. Bunu aslında elektronik hırsız olarak da düşünebilirsiniz. Hacker’lar sürekli kişisel bilgisayarlara ve büyük ağlara saldırılar düzenlerler. Bu şekilde ulaşabildikleri bilgisayarlara zararlı programlar yükleyip, gizli bilgileri çalarlar. Bazen de ele geçirdikleri bu bilgisayarları spam eposta göndermek için kullanırlar.

Hackerler programlarınızdaki anahtar deliklerini (güvenlik açıkları) kullanarak bilgisayarınıza giren elektronik hırsızlar gibidir. Güvenlik duvarı yazılımları kullanarak kendinizi hacker saldırılarından koruyabilirsiniz. Güvenlik duvarı programları genellikle anti-virüs yazılım paketlerinin bir parçası olarak gelmektedir. Bu programları potansiyel izinsiz girişleri tespit eder ve kişisel bilgisayarınızı hacker saldırılarına karşı görünmez hale getirirler.

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.