Entrust: Mobil Güvenlik Birincil Öncelikli Endişe

Yapılan yeni bir Entrust araştırma, mobil telefonlar için efektif günvelik çözümlerine duyulan ihtiyacın en üst seviyede olduğunu ortaya koydu. Verilere göre güvenlik sözkonusu olduğunda çoğu mobil uygulamanın sınırlı işlevinin olduğu

Screen Shot 2013-12-31 at 9.35.28 AMYapılan yeni bir Entrust araştırma, mobil telefonlar için efektif günvelik çözümlerine duyulan ihtiyacın en üst seviyede olduğunu ortaya koydu. Verilere göre güvenlik sözkonusu olduğunda çoğu mobil uygulamanın sınırlı işlevinin olduğu ortaya çıkıyor.

Son yıllarda pek çok organizasyon, kurum ve finansal kuruluş online işlemler ve müşterilerine sundukları hizmet ve ürünler için mobil uygulamalar kullanmaya başladılar.

Çalışmanın ortaya çıkardığı bulgulara göre, şirketlerin, online işlemler için geçmişte mobil uygulamaları kullanmasından bağımsız olarak güvenlik endişesi en birinci sırada geliyor. Daha önceden mobil uygulama kullanıma almamış şirketlerin, %50’sindan fazlası birincil önceliğin güvenlik olduğunu ifade ediyor. Mobil uygulama geliştirmiş ve kullanmakta olanların ise %40’ından fazlası güvenlik ilk öncelik diyor. Sonuçlar, kurumların güvenlik hassasiyetlerini ve olası tehditlerin kullanıcıları üzerindeki olumsuz etkileri konusundaki endişelerini ortaya koyuyor.

Yapılan detaylı çalışma sonucunda araştırmaya katılan kuruluşların %80’ninden fazlazı web siteleri üzerinden online işlem gerçekleştirirken pek çoğu mobil uygulamaları üzerinden olanakları henüz müşterilerine sunmadıkları ortaya çıktı. Mobil işlem olanağı sağlayan kuruluşların oranının %31’de kaldığı görüldü.

Haberin devamı

Kaspersky OS

Kaspersky Lab Kendi İşletim Sistemini mi Geliştiriyor? Dedikoduları Teyit Ediyor ve Spekülasyonlara Son Veriyoruz! Taşımacılık, enerji santralları, elektrik şebekeleri, imalat sanayi.. Tüm bu kritik altyapılar kendilerine özel endüstrilyel kontrol sistemleri

İpuçları

Ev güvenliğinin sağlanması

Güvenlik şirketleri, evinizi hırsızlık, yangın ve diğer olaylardan korumak için başta kameralar olmak üzere çeşitli akıllı teknolojiler sunuyor. Peki ya bu güvenlik sistemlerinin kendilerini davetsiz misafirlerden korumak? Bu boşluğu biz dolduruyoruz.